Vi er MY FOUNDATION

MY FOUNDATION er en velgørende fond, der hjælper privatpersoner og virksomheder med at investere i velgørenhed og sætte et positivt aftryk i verden. Fonden er skabt af musikproducer Remee S. Jackman og model og influencer Mathilde Gøhler sammen med investor Christina Rind Helsbro og konceptudvikler Camilla Natascha Nivaro Holm.

Mission

Vores primære fokus er børn og socialt udsatte, som vi blandt andet støtter gennem arbejdet i vores børnebyer og udvalgte projekter uden for børnebyerne i lande, der ikke har ressourcer til at løfte den opgave alene.

Det gør vi i samarbejde med SOS Børnebyerne, verdens største NGO for forældreløse og forladte børn. I mere end 70 år har de arbejdet for at sikre børns rettigheder og trivsel i 136 lande verden over. Vi er meget stolte af at have SOS Børnebyerne som samarbejdspartner i vores mission for at sikre udsatte børn et værdigt, omsorgsfuldt og lærerigt liv. Sammen med dem støtter vi op om FN’s Verdensmål og adresserer særligt verdensmål 1, 2, 3, 4, 6, 8, 10 og 16, der relaterer sig til udviklingen af bedre forhold for børn og unge, så de kan udleve deres fulde potentiale og skabe en lys fremtid for dem selv.

Den mission bakker flere op om, og lige nu tæller vores børnebyspartnere allerede alt fra store internationale virksomheder som beauty-brandet Augustinus Bader, der støtter en børneby i Rwanda og et projekt i Jordan til fordel for syriske flygtningebørn, til danske koncerner som Lyne og Lindberg Group, som er partner på børnebyen i Unguya, Tanzania.

Klik her, og se hvordan du eller din virksomhed følger i deres fodspor.

Idé

Ideen om MY FOUNDATION opstod i Kenya i 2014. Her besøgte Remee S. Jackman og Mathilde Gøhler, som nyudsprungne kærester og ambassadører for SOS-børnebyerne, børnebyen Buru Buru og Nairobis slumkvarter Kibera. At opleve vilkårene for de forældreløse børn i landet var hjerteknusende for parret og særligt Remee S. Jackman kunne, som tidligere forældreløs, særligt sætte sig i børnenes sted.

Af de stærke oplevelser, som parret havde undervejs, og de skæbner som de mødte på deres vej, spirede håbet, idéerne og lysten til at gøre en forskel. At se hvor beskeden økonomisk støtte, der skal til for at vende tragedie til succes for familier i slummen, de såkaldte projektfamilier, og hvor stor en forskel, som livet i en børneby kan gøre for de børn, der ikke har en familie, var en game changer for parret.

Herefter begyndte parret at rejse penge til Buru Buru, hvor deres fadderbarn, Rei, bor. For selv om børnebyen var et fantastisk hjem for de forældreløse børn, var der dengang ikke penge til at opgradere faciliteterne, så byens børn kunne udtrykke sig fuldt ud og opdage deres unikke talenter. Siden har parret skaffet penge til at opføre en musikskole, en kunstfacilitet, en computerskole, et danseakademi og støttet flere projekter i slummen.

Remee møder sit fadderbarn i Kenya

Remee var i slutningen af 2014 i Kenya for at besøge sit fadderbarn Rei. Han fik en hård start på livet og kom til en SOS-børneby kun tre måneder gammel.

”Det er slående, hvor meget min og Reis historier minder om hinanden – og tydeligt at mærke, at også han er kommet til et sted, hvor han nu trives.”

Som SOS-fadder for et barn er du med til at give et forældreløst og udsat barn en ny chance i livet med masser af omsorg og kærlighed.

"Det har været den mest givende oplevelse at skabe fundamentet for MY FOUNDATION i Buru Buru. På grund af den direkte model med øremærkede penge til udvalgte projekter i byen bliver effekten meget konkret og tydelig hos børnene."

Co-founders af MY FOUNDATION
Remee S. Jackman
Mathilde Gøhler

Team

Camilla Natascha Nivaro Holm

Chef for fundraising & kommunikation

camilla@myfoundation.dk
(+45) 21 22 23 75

Christina Rind Helsbro

Founder & bestyrelsesformand

christina@rind.dk

Remee S. Jackman

Co-founder & næstformand

remee@remeegroup.com

Mathilde Gøhler

Co-founder

Peter Michael Andersen

Advokat & bestyrelsesmedlem

Fotografer

Jens Honoré

jh@jenshonore.com
http://www.jenshonore.com

Simon Mouridsen

simon@mouridsen.net
https://simonmouridsen.dk

Bestyrelse

Bestyrelsen mødes fire gange årligt. Fordeling af midler til udlodning sker i forlængelse af fondens årsregnskab.  Fonden MY FOUNDATION har årsregnskab, der følger kalenderåret.

Revisor: Ecomentor ved Sten Glarkrog

Udlodningspolitik

Har du en god sag eller forslag til indsatser, hører vi meget gerne fra dig på

info@myfoundation.dk

Finasiering og brug af midler

100 procent af alle indsamlede midler går ubeskåret til indsatsen for børn og socialt udsattes eller mindre bemidledes velfærd og trivsel.

Hos MY FOUNDATION er vores fokus at gøre den størst mulige forskel for dem, der virkelig har brug for det. Derfor er alle omkostninger til administration – løn, husleje, drift med mere – finansieret af vores Founding Partners. Det betyder, at de midler, vi genererer via indsamlinger, partnerskaber og donationer, går ubeskåret til det formål, vi samler ind til.

Fordelingen af vores administrative omkostninger:

Skattefradrag

Som partner på en børneby eller et projekt i samarbejde med SOS Børnebyerne (eller andre velgørende organisationer, som er godkendt af Skattestyrelsen), kan du få skattefradrag for din donation.

  • Du kan højst få fradrag for 16.600 kr.
  • Du får automatisk dit fradrag, hvis du har givet foreningen dit cpr-nr.
  • Fradragets værdi er ca. 26 %, så hvis du giver 100 kr., sparer du ca. 26 kr. i skat.
image00982

Q&A

16 hyppige spørgsmål og svar om MY FOUNDATION

A: MY FOUNDATION er et unikt velgørenhedskoncept initieret af Remee S. Jackman og Mathilde Gøhler og grundlagt af investor Christina Rind Helsbro. Fonden hjælper privatpersoner og virksomheder med at realisere deres CSR-strategi og have en positiv indflydelse på verden. Det gør vi i samarbejde med SOS Børnebyerne gennem konkrete projekter og partnerskaber i vores prioritetslande, specifik øremærkning af donationer og dokumenteret effekt af støtten.

A: Ideen til MY FOUNDATION udsprang af Remee S. Jackman og Mathilde Gøhlers erfaringer som ambassadører for SOS Børnebyerne. Det var derfor naturligt at fortsætte det gode arbejde for at sikre, at børn vokser op i en tryg familie, som giver dem kærlighed og respekterer deres rettigheder.  SOS Børnebyerne har 70 års ekspertise i at arbejde med udsatte og forældreløse børn. Og i at sikre, at forældreløse børn får en tryg opvækst med langvarig omsorg fra en voksen – enten i en børneby eller hos en plejefamilie. Derfor har Remee S. Jackman og Mathilde Gøhler været ambassadører for SOS Børnebyerne i flere år og også valgt at samarbejde med SOS Børnebyerne omkring MY FOUNDATION. Remee og Mathilde har selv stærke bånd til børnebyen Buru Buru i Nairobi, Kenya, som de over årene har samlet godt 500.000 kroner ind til.

Men på sigt håber vi på at kunne samarbejde med mange flere organisationer og derigennem rejse endnu flere penge til de sager, som vi ser et særligt behov for at støtte.

A: Det kan du gøre på følgende tre måder:

PROJECT PARTNER (PP) Fra 50.000 KR.

Som PP kan du investere i et specifikt projekt i en af vores børnebyer eller for udvalgte projektfamilier. Det kan for eksempel være at etablere en ny vandforsyning, der sikrer rent drikkevand, et solcelleanlæg, så en by kan være selvforsynende eller skabe arbejdspladser for projektfamilier, så de kan forsørge sig selv. Som PP modtager du desuden billeddokumentation og rapportering om dit projekt, som du kan kommunikere videre på dine eller din virksomheds kanaler.

Klik her, hvis du vil vide mere

FOUNDING PARTNER (FP) Fra 300.000 KR.

Hos MY FOUNDATION går alle donationer fra Project & Village Partners ubeskåret til de udvalgte byer og projekter. For at dette kan lade sig gøre, er al daglig drift og administration fundet af investorer, vores såkaldte FPs, der er et netværk af engagerede og succesfulde ildsjæle med hjertet det rette sted og en lyst til at gøre en forskel. Som FP bliver du en del af MY FOUNDATION, og du eller dit firma får derfor også en introduktion på fondens hjemmeside og sociale medier, ligesom du også bliver opdateret på fondens arbejde og inviteret til vores events for major donors.

Klik her, hvis du vil vide mere
Du kan også læse mere om vores Founding Fathers her

VILLAGE PARTNER (VP) Fra 375.000 KR.

Som VP støtter du byens daglige drift og giver børn, der ellers var vokset op på gaden eller under andre uholdbare forhold, et godt og sundt liv med en kærlig SOS-mor, nye ”søskende” og en lærerig skolegang. Du har også mulighed for at øremærke halvdelen af din donation til specifikke projekter i byen – en ny legeplads, en fodboldbane eller et computerlokale og IT-undervisning.

For Remee S. Jackman og Mathilde Gøhler var det blandt andet oplagt at etablere et musiklokale med instrumenter og undervisning i deres børneby Buru Buru i Kenya

Du eller dit firma modtager desuden en mediepakke med billeddokumentation og rapportering om børnebyen, som du kan kommunikere videre på dine eller din virksomheds kanaler samt eget microsite, hvor du kan formidle dine velgørende aktiviteter og fundraise til dem. Derudover får du en introduktion på fondens hjemmeside og sociale medier og bliver inviteret til vores events for major donors.

Klik her, hvis du vil vide mere

A:I nogle børnebyer kan der godt være flere end én MY FOUNDATION-partner. Det eksakte antal afhænger af, hvor stort et økonomisk behov, der er i den enkelte børneby. Hvis du har spørgsmål til en pågældende by, så kontakt endelig vores chef for fundraising og kommunikation.

Camilla Natascha Nivaro Holm
Mail: camilla@myfoundation.dk
Tlf: + 45 21 22 23 75

A: Det koster typisk mellem fem og 10 millioner danske kroner at drive en børneby om året – alt efter hvor i verden, vi kigger hen. Selv om der for eksempel ofte også vil være private faddere og andre, som støtter op om en given børneby, kan det være tungt for en enkelt MY FOUNDATION-partner at løfte det resterende økonomiske behov. Derfor vurderes det økonomiske behov i den enkelte børneby og deraf, hvor mange partnere, der skal til for at sikre, at børnebyen kan opretholde trygge og omsorgsfulde rammer for udsatte og forældreløse børn – hver dag, året rundt.

A: Gennem det velgørende arbejde, som du bidrager til, får du et unikt indblik i børnebyen og mulighed for at følge med i livet i byen og i dens udvikling. Det sker gennem løbende opdateringer og dokumentation af blandt andet dine øremærkede projekter, en dokumentation, som vi gerne hjælper dig med at kommunikere videre til for eksempel samarbejdspartnere eller andre interesserede. Som børnebyspartner får du nemlig dit helt eget site til din by, hvilket giver et indblik i byen og viser din indsats for at fremme dens udvikling. Her kan du også fundraise og dermed rejse penge til flere projekter i din by. Du får ligeledes et mediekit med billeder, tekst og meget andet relevant info, hvis du også ønsker at sprede det gode budskab om din indsats på egne kanaler.

A: En børneby består som regel af en række familiehuse, fritidsarealer og en række faciliteter, som børnene fra børnebyen samt lokale børn uden for børnebyen har adgang til. Det kan være en børnehave, skole, lægeklinik, legeplads og boldbane samt kontorfaciliteter til byernes ansatte. I nogle tilfælde er der et hegn eller lignende omkring børnebyen, men ellers ligner børnebyerne så vidt muligt lokalområdet, de er placeret i, med lokal byggestil og i lokale materialer.

A: De børn, som kommer til børnebyerne, er nogle af verdens mest udsatte børn – det er børn, der er helt alene i verden. Uden mor, far eller andre voksne der kan tage sig af dem. Mange af børnene kommer til børnebyerne med en bagage af tab, sorg og svigt. Som MY FOUNDATION-partner har man derfor mulighed for at sikre, at forældreløse og udsatte børn ikke vokser op alene, men får en tryg og omsorgsfuld opvækst med en ny familie.

A: En typisk børneby har 10-15 familiehuse med én SOS-mor og op til 10 børn i hvert hus. Hvis flere børn kommer fra samme biologiske familie, bor de sammen i familien. For sammen kan søskende bearbejde og værne om deres fortid og opbygge en fælles fremtid. Det enkelte barn sættes altid i centrum, og der tages altid hensyn til særlige behov. SOS-mødre, SOS-tanter og i nogle tilfælde SOS-fædre udgør de primære omsorgspersoner for børnene, men der er typisk også andre professionelle omsorgspersoner ansat i en børneby for at bidrage til en omsorgsfuld og tryg opvækst for børnene. Det endelig antal børn og voksne varierer fra børneby til børneby og fra land til land.

A: Livet i en SOS-familie ligner andre lokale familier, hvor både drenge og piger om dagen går i skole og ellers hjælper til og har daglige pligter i husholdningen, som for eksempel at hjælpe med madlavningen. SOS-forælderen står for den daglige omsorg af børnene og har ansvaret for familiens husholdning og økonomi med støtte fra børnebyens leder og det øvrige personale. SOS-moren og SOS-faren er professionelt uddannede omsorgspersoner, som er i stand til at tage sig godt af børnene, der ofte kommer med bagage i form af tab, sorg og svigt.

Forældrene er ansatte og har dermed ikke lønnet arbejde uden for hjemmet. På den måde kan man sikre, at der er fuld fokus på omsorgsarbejdet, herunder pædagogisk og psykosocial støtte til alle børnene.

A: Det er muligt at besøge langt de fleste børnebyer i verden. Forud for et besøg undersøger vi altid, om sikkerhedssituationen i pågældende land er god nok til, at et besøg kan gennemføres. Vurderes det at være tilfældet, koster et besøg fra 50.000 kroner for to personer inklusiv fly, overnatning og guidet besøg i byen og i udvalgte projekter udenfor byen.

A: Vores erfaring med at sende ting direkte til børnebyerne er, at det ofte kan være vanskeligt og tage lang tid at få tingene frem. Derudover prioriterer vi at fremme lokal arbejdskraft og ikke mindst erhvervsliv, hvilket også oftest er den mest klimavenlige løsning. Derfor anbefaler vi, at man ikke sender ting til børnebyen, men i stedet medbringer gaver, som hele byen kan nyde godt af, i forbindelse med et eventuelt besøg i børnebyen.

A: Når de unge bliver omkring 14 år, flytter de ofte til en overgangsbolig sammen med andre unge fra børnebyen. Overgangsboligen kan både ligge inden i og uden for børnebyen. De unge er stadig tæt knyttet til børnebyen og deres børneby-familie, men det er et skridt mod selvstændighed, som sker med tæt opfølgning og støtte fra deres børneby-familie og kvalificerede vejledere. I nogle lande rykker de unge fra børneby til ungdomshus, i andre lande flytter de hjem til familie eller plejefamilie i lokalsamfundet, og så er der lande, hvor de unge sendes afsted på kostskole eller anden form for ungeuddannelse, hvor de bor uden for hjemmet. Løsningen afhænger af kontekst og tradition i det enkelte land.

A: Alle børn går i børnehave og skole, og når de bliver gamle nok, har de mulighed for at videreuddanne sig. Nogle børn tager en uddannelse på universitetet, mens andre foretrækker en praktisk uddannelse som for eksempel frisør, mekaniker, tømrer eller at starte egen virksomhed. Langt størstedelen af alle børn opnår, hvad der svarer til en 9. eller 10. klasses eksamen eller en praktisk uddannelse i et håndværk. En tredjedel får en videregående uddannelse som for eksempel en universitetsuddannelse. Gennem skolegang og videreuddannelse bliver de som voksne i stand til at forsørge sig selv og bidrage med viden og engagement i deres lokalmiljø.

A: SOS Børnebyerne arbejder altid med langsigtede løsninger for børnene. Børnene får hjælp, indtil de kan klare sig selv økonomisk og socialt. Ligesom i Danmark er der stor forskel på, hvordan voksenlivet ender med at udfolde sig. Undersøgelser viser, at 90 procent af dem, der tidligere har fået hjælp af SOS Børnebyerne, fører deres viden om omsorg videre til næste generation og bryder den sociale arv. 90 procent af folk, der har fået hjælp af SOS Børnebyerne, kan selv sørge for de mest basale behov såsom bolig, mad og lægehjælp. 80 procent der har fået hjælp af SOS Børnebyerne, føler sig socialt og følelsesmæssigt godt tilpas, fri for diskrimination og andre farer og er overordnet set tilfredse med tilværelsen.

Mange af børnene knytter stærke bånd til børnebyen, deres SOS-mor og SOS-søskende, som de holder kontakten med hele livet.

A: Det anslås, at på verdensplan har mellem 140 og 220 millioner børn mistet en eller begge forældre, og især i udviklingslande lever et stigende antal børn uden forældreomsorg, blandt andet på grund af sygdom, herunder hiv og aids, høj mødredødelighed, ekstrem fattigdom eller konflikt, der tvinger familier til at splittes ad og migrere. Andre årsager til, at børn ikke har mulighed for at bo med deres egen familie kan være skilsmisse, vold, overgreb, forsømmelse og til tider kulturelle årsager. Det kan eksempelvis være manglende accept af børn, der er født uden for ægteskab. I de lande, hvor SOS Børnebyerne arbejder, har omkring ti procent af alle børn mistet forældreomsorgen.

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt MY FOUNDATION